top of page

Budgetering och uppföljning

Arbetar du med budget och prognos i ditt företag?

Om inte så lämnar du lite för mycket åt slumpen. En vis kollega gjorde en gång jämförelsen mellan ett företag utan budget och en roddbåt utan åror. Det kanske är lugnt och skönt ett tag, och har du tur går det bra, men efter ett tag inser du att du bara följer med vågorna utan att kunna styra. Vill du lämna lite mindre åt slumpen så lär dig arbeta med budget, prognos och resultatuppföljning. En duktig redovisningskonsult eller revisor kan hjälpa dig att utforma företagets budget så att den passar ert bolag och bolagets ledning. Utöver det så är det minst lika viktigt att få verktygen och rutinerna att följa upp budgeten med löpande prognoser och resultatuppföljning. Lär man sig arbeta med detta så är det ett verktyg som snabbt kommer att visa sig lönsamt.


Det finns även mängder av material att hämta på nätet kring detta, så det lämnar vi som övning åt dig som läsare. Det viktiga är inte HUR man gör det utan ATT man gör det. På sikt kommer du utveckla en metod som passar bra för just ert företag och då är det ni som styr och inte slumpen.


Vi har erfarenheten och kompetensen inom området – du kan ditt bolag och er verksamhet. Tillsammans blir det en bra kombo!

Vill du ha hjälp med budget, prognosarbete och resultatanalyser så kontakta oss redan idag!
Comments


bottom of page